Guió del video:
Calonge ha estat habitat des de temps molt llunyans, ho podem comprovar per l’existència de dòlmens i menhirs a la vora del poble.
Al segle XVIII comença a industrialitzar-se amb fàbriques de taps de suro, les úniques fàbriques que ha existit en el poble, fet que el segle XX predomines el sector primari i secundari ja que no es coneixia el turisme de costa i tots els seus beneficis, perquè no es coneixia bé el negoci i la població es dedicava més als altres sectors. Predominava l’agricultura i la ramaderia, sobretot el vi, però també hi havia alguns que es dedicaven a la pesca. Un fet a destacar és que en el poble no hi havia immigració, ni d’altres països ni d’altres pobles o ciutats. Hi havia molts camps de conreu i boscos, les zones humides predominaven arran de costa.
Dels últims anys cap aquí paisatgísticament el poble s’ha empobrit. La majoria del sòl s’ha urbanitzat per convertit el municipi en un lloc destinat a la segona residència. Les infraestructures han augmentat en relació a l’augment de població que hi ha hagut aquests darrers anys. La població s’ha dividit en dues parts com ja hem dit abans, la residència estable i les segones residències, fet pel qual ha augmentat tant la població. També ha augmentat la immigració especialment gent procedent del nord d’Àfrica, de sud-america i de l’est d’Europa.
En el sector econòmic, ha augmentat considerablement el sector terciari, i les indústries han desaparegut, actualment es conserva el treball amb el vi, que com diu la gent es igual que fa 100 anys. Però el canvi que nota més la gent és que les pinedes i els camps majoritàriament han desaparegut per donar pas a noves infraestructures, noves urbanitzacions.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada